Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa przecierana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

włoszczyzna 100g
woda 500g
ziemniaki 30g
śmietanka 20g
mąka 5g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa przecierana

Umytą włoszczyznę pokrajać i ugotować. Ziemniaki dodać do gotowania gdy włoszczyzna na pół miękka. Ugotowane jarzyny przetrzeć. Zupę podprawić zawiesiną mąki w śmietance, zagotować, posolić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 15.07.2011 14:39
lekka zupka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak