Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wołowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 0,5 kg
cebule 2 szt.
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat do smaku
olej do smażenia
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
marchewka 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wołowy

Cebulę pokrojona w kostkę, zeszklić na oleju. Wołowinę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, aż cały powstały płyn wyparuje.Dodać marchewkę pokrojoną w plastry,niech zmięknie. W garnku rozrobić przyprawę do gulaszu, gdy się zagotuje dodać cebulę i wołowinę. Dusić, aż mięso zmięknie (kolo 1h - 1.5h). Na końcu dodać sol, pieprz, paprykę oraz zasmażkę lub podsmażaną i wystudzoną mąkę rozrobioną z wodą, zagęścić według uznania. Można podawać z makaronem bądź ziemniakami, albo solo, jak kto woli. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiertlo102
wiertlo102 07.05.2011 17:44
mniama

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak