Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z groszkiem, jajam i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z groszkiem, jajam i pieczarkami

SKŁADNIKI:

groszek konserwowy - duża puszka lub 2 małe,
jaja na twardo - 5 sztuk,
pieczarki świeże - 700g,
cebula czerwona,
jabłko najlepiej winne,
sok z cytryny,
sól,
pieprz,
cukier,
majonez i jogurt naturalny gęsty - u mnie 4 czubate łyżki majonezu i 2 łyżki jogurtu - można dać więcej,
musztarda - łyżeczka,
natka pietruszki.

PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie z sokiem z polowy cytryny. Przestudzone grzyby drobno pokroić. Groszek dokładnie odsączyć, cebule drobniutko posiekać, jaja pokroić w kosteczkę, jabłko (bez gniazda nasiennego) nie obierając pokroić w kostkę, natkę posiekać. Z majonezu, jogurtu, musztardy i łyżeczką soku z cytryny przygotować sos. Połączyć z pozostałymi składnikami, przyprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 06.01.2012 22:52
ciekawa
iknkirke 11.08.2011 18:38
dobra
Izabela/bella81 20.05.2011 08:22
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak