Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżyki przepis 2

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż preparowany
śliwki suszone
morele suszone
rodzynki
orzechy włoskie
ananas kandyzowany
migdały słupki
polewa czekoladowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżyki przepis 2

Bakalii powinno być ok 2 szklanki. Wszystkie bakalie rozdrabniamy na małe kawałki. Polewę wyciągamy z folii, wkładamy do garnka i rozpuszczamy. Do gorącej masy wsypujemy bakalie i ryż, mieszamy tworząc gęstą masę. Łyżką nakładać kupki masy na papier do pieczenia, pozostawić do zastygnięcia.Można włożyć do lodówki. Ja dla ozdoby posypałam jeszcze kolorowymi ozdobami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 26.09.2012 21:55
świetne
babcia
babcia 21.05.2012 09:45
pyszny deser
malaczarna23 13.05.2012 07:35
super
malaczarna23 13.05.2012 07:35
super
iknbozka 09.03.2012 09:58
mniam
Margo1 31.01.2012 13:32
s? ?wietne
Margo1 31.01.2012 13:31
s? ?wietne
iknbozka 08.12.2011 17:08
mniam
owocówka 20.11.2011 09:31
dobre
strzelec02 05.11.2011 18:17
smakowite
Seba 20.07.2011 09:12
super
czekoladka_m 14.07.2011 16:53
też robię jeżyki, ale inaczej. Twój pomysł jest bardzo fajny:)
pioge7 26.06.2011 09:37
super
gosia47-47 24.06.2011 07:53
bardzo dobre
Małgorzata106 20.05.2011 15:11
pycha
Agnieszka_B 09.05.2011 19:07
pyszności:)
Katarzyna/kate1980 09.05.2011 17:55
super wyglądają
agnieszka214 09.05.2011 13:24
smacznie wygląda
novita26 08.05.2011 11:25
moja mama też tak robi
rosik93 07.05.2011 23:11
Fajne
mehia 07.05.2011 21:31
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak