Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne jajeczka z sałatką

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
groszek konserwowy
cebula
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne jajeczka z sałatką

składniki: 8 jaj na twardo
1 mała marchewka
kawałek selera korzeniowego
1-2 ogórki kiszone
1/2 cebuli cukrowej
3-4 łyżi groszku konserwowego
2 ząbki kiszonego czosnku
2 łyżki siekanej zieleniny - koperek, szczypior, bluszczyk kurdybanek
2-3 łyżki majonezu
do smaku: sól, pieprz ziołowy, suszone pomidory z czosnkiem i bazylią

do przybrania: liście sałaty i zielenina

sposób przygotowania: marchewkę i selera obrać, ugotować, po ostudzeniu pokroić w kosteczkę. Tak samo pokroić ogórki kiszone, czosnek, cebulę i 1 jajko. Składniki wymieszać, doprawić, dodać zieleninę, groszek i majonez, wymieszać ponownie. Pozostałe jajka po obraniu przekroić wzdłuż na pół. Na każdą połówkę nakładać kopiasto sałatkę. Posypać suszonymi pomidorami, ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą i zieleniną. Pyszne i ładnie wyglądają, prawda?

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BozenA 11.12.2011 11:23
super
BozenA 11.12.2011 11:23
super
Misia90 02.09.2011 15:00
ekstra
Marysia 02.09.2011 13:41
super
Karolina69 02.09.2011 13:28
fajne
Marybeth
Marybeth 31.07.2011 11:04
Pięknie wygląda :)
ilka_86 12.06.2011 21:52
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak