Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w mandarynkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 600 gram
bulion 100 mililitrów
białe wino 50 mililitrów
mandarynki 5 sztuk
olej do smażenia
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
pieprz0 do smaku
ryż 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w mandarynkach

Mięso myjemy, osuszamy. Przyprawiamy sola i pieprzem. Podsmażamy z obu stron po 5 minut.Do mięsa dodajemy bulion, i wino. 2 łyzki soku z mandarynki. Dodajemy obrane ze skórek mandarynki.dusimy 30 minut. Gotujemy ryz w osolone wodzie. Sos doprawiamy do smaku według uznania. Na talerzu układamy ryz , filet i polewamy powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela16 18.10.2011 10:13
fajne
daria899 26.05.2011 22:12
bardzo dobre
bami 09.05.2011 11:49
Interesujące połączenie - intryguje mnie od dawna połączenie mięsa z owocami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak