Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski lane szpinakowo-brokułowe dla odważnych

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanka
szpinak 100 gram
brokuły 100 gram
jajko 2 sztuka
mleko 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski lane szpinakowo-brokułowe dla odważnych

Szpinak i brokuły ugotować.
Gdy ostygną odcedzić je od wody, ugnieść i dodać do nich mąkę. jajka, mleko.
Wszystko wymieszać na w miarę gęste ciasto.
W międzyczasie zagotować wodę i wylewać na nią ciasto (tak jak lane kluski) ciągle mieszając.
Kluski na chwilę zagotować, a potem lekko odsączyć z wody.
Dodać roztopioną margarynę.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 05.06.2012 09:02
pycha
fictor123 05.05.2012 16:42
super
zuzanna_z 27.04.2012 12:03
fajne
IKrakowianka 21.12.2011 17:18
wow! super!
Wacław 14.12.2011 13:46
fajne !
Ania67 04.12.2011 22:51
swietne
magical66 22.10.2011 13:58
smaczne
barbara11561 24.09.2011 10:33
lubię szpinak i brokuły ,więc chyba będą mi smakowały
ewelina63 23.08.2011 15:39
smaczne
anja3107 23.08.2011 11:30
takich klusek lanych jeszcze nie jadłam
Marzena34 27.06.2011 11:48
super
Justyna Jussstiii 25.05.2011 08:53
smaczne
AgaS10 18.05.2011 10:47
pewnie smaczne:)
Kuchareczekjeden 07.05.2011 20:43
faktycznie trzeba mieć odwagę aby ich spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak