Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane bułeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułki kajzerki 10 szt.
pieczarki 30 dkg.
cebula
mielonka 10 dkg.
sól
pieprz
papryka marynowana 10 dkg.
natka pietruszki 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
ser gouda 10 (tarty)
jajko ugotowane na twardo 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane bułeczki

pieczarki drobno pokroic i umyć podsmażyć na oleju dodać pokrojoną mielonkę,posiekane jajka i część posiekanej natki pietruszki,wszystko dokładnie wymieszać dodać przyprawy i dusić pod przykryciem ok.5min. na wolnym ogniu,żółty ser połączyć z posiekaną papryką resztą natki i wymieszać,z bułeczek ściąć wierzch wydrążyć środek,posmarować wnętrze masłem i wypełniać nadzieniem posypać serem układać na blasze i zapiec w temp.180st.ok.20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 07.08.2013 08:47
fajne takie bułeczki :-)
Seba 18.03.2013 09:33
fajny przepis
IKrakowianka 27.12.2011 23:44
super na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak