Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

poncz żurawinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 1/2 szkl.
sok z żurawiny 3 szkl.
aromat migdałowy 1 łyżeczka
sok pomarańczowy 1 szkl.
owoc żurawiny 1 szkl.
zmielona mięta
lód
nalewka 1 imbirowa
woda zimna 1/2 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: poncz żurawinowy

wodę,sok z cytryny i żurawiny oraz aromat wlać do naczynia i zmiksować przez kilka sekund,po czym dodać nalewkę imbirową i sok pomarańczowy i ponownie zmiksować wsypać umyte i przebrane owoce żurawiny,wymieszać i rozlać do szklanek do każdej szklanki wsypać po pół łyżeczki świeżo zmielonej mięty i kostkę lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.01.2013 10:08
ciekawy, nalewki imbirowej jeszcze nigdy nie miałam okazji próbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak