Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

diabelskie sznycle

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
pieprz
jajko 2 szt.
mąka 2 łyżki
olej do smażenia
papryczka chili 2 szt.
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 2 łyżki
pomidory 2 szt.
sałata
awokado
nachos 10 dkg.
schab 4 (sznycle)

Przepis i sposób przygotowania na: diabelskie sznycle

mięso opłukać,osuszyć i pokroić na połówki każdą lekko rozbić oprószyć solą i pieprzem,chipsy włożyć do grubszej torebki papierowej i drobno rozkruszyć wałkiem,mięso panierować najpierw w mące,potem rozkłóconym jajku i pokruszonych chipsach smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron,ponakłuwać papryczki chili i smażyć razem ze sznycelkami,z awokado wydrążyć miąższ i rozdrobnić widelcem,dodając sok z cytryny oraz roztarty czosnek,doprawić do smaku solą i pieprzem,sznycle podawać na sałacie z dipem z awokado,udekorowac pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 26.01.2014 14:38
fajna nazwa a sznycle super !
caralajna 14.10.2012 01:30
lubię na ostro :P
Grazyna0211 21.05.2011 09:44
super ostre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak