Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki pod beszamelem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 4 szt
szparagi zielone 80 dag
masło 3 łyżki
mąka pszenna 4 łyżki
mleko 1 szkl
pomidory 15 dag
szynka 8 plasterków
sól wg uznania
pieprz wg uznania
cukier wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki pod beszamelem

1. Szparagi oczyść i gotuj 10 min w posolonej wodzie z dodatkiem cukru. Na patelni rozgrzej masło. Oprósz mąką i zasmaż, nie rumieniąc. Dolej zimne mleko. Mieszając, zagotuj. Sos przypraw do smaku.
2. Szparagi podziel na 8 porcji. Każdą zawiń w paseczki z naleśników i szynki. Ułóż w formie. Polej sosem. Piecz 15 min. Przed podaniem posyp posiekaną bazylią i pokrojonymi w kosteczkę pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 29.10.2012 08:26
fajny pomysl
kate.500 29.10.2012 08:07
ekstra
Marta1986 02.03.2012 12:42
pyszne
halina17 07.05.2011 13:08
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak