Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ćwiartki kurczęce z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki kurczęce z pieczarkam 4 szt
pieczarki 400 g
przyprawa do potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ćwiartki kurczęce z pieczarkami

Mięsko obieramy ze skóry, obsypujemy Kucharkiem, czosnkiem granulowanym i przyprawą do grilla. Odstawić na 2 godz w chłodne miejsce. Pieczarki po umyciu i osuszeniu kroimy w drobne plasterki. Pieczarki dusimy w sosie własnym dodając (bez rozpuszczania) ok połowy kostki rosołowej, ziele angielskie i 2 liście laurowe. Do smaku dodajemy do pieczarek także kucharka i pieprz ziołowy. Dusimy ok 10-15 min. Ćwiartki przekładamy do naczynia, pieczemy ok godz w temp 170-180 stopni. Podlewając ok pół szklanki wody. Po godz pieczenia dodajemy pieczarki i pieczemy jeszcze razem ok 15 min. Żeby kurczaczek się zarumienił, ok 10 min przed końcem pieczenia można odkryć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 06.03.2014 12:19
pyszne udka:)
Krystyna32 20.07.2013 15:39
bardzo smaczne
Katarzyna59 18.02.2013 18:48
super
olkaaa 24.05.2012 07:22
super
anula250 04.03.2012 14:39
pycha
Ela15 24.02.2012 11:40
pycha
calliope 17.12.2011 14:03
ekstra :)
Robert10 24.11.2011 21:46
pyszna sztuka mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak