Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe szaszłyki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
cebula 1 szt
papryka 1 szt
Marynata do mięs pikantna Prymat 1 szt
patyczki szaszłykowe 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe szaszłyki

Marynatę wlewamy do miseczki i wsypujemy małe opakowanie (max 20 g) przyprawy do szaszłyków, odstawiamy na pół godz. Piersi kurczęce po umyciu i osuszeniu, kroimy w gruba kostkę. Piersi zalewamy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na ok 2 godz. W tym czasie cebulkę i paprykę kroimy w grubą kostkę (1 cm x 1 cm). Jak mięsko będzie gotowe nadziewamy na patyczki szaszłykowe na przemian mięsko, cebulkę i paprykę. Należy pamiętać, że na początku i na końcu powinno być mięsko. Pieczemy w piekarniku lub na grillu. Jeżeli pieczemy w piekarniku polecam podlać ok pół szklanki wody. Pieczemy ok pół godz w temp ok 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 12.03.2014 10:36
pyszne szaszłyki
Katarzyna59 31.03.2013 15:14
bardzo fajne
Motorek 30.12.2012 11:44
pycha
Krystyna32 24.12.2012 08:00
extra
Norgiusz 22.06.2012 11:35
super
Iwona30 07.03.2012 08:18
smaczne:)
kamyk 31.12.2011 11:36
pyszne
calliope 19.12.2011 07:55
pyszności :)
jasiek 25.11.2011 12:32
apetyczne foto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak