Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka prażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 kg
cukier 2 szkl
Cynamon cały Prymat 3 kawałeczki
sok z cytryny 1 szt
sok z pomarańczy 3 szt
kilka gożdzików

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka prażone

Jabłka obrać,usunąć komory nasienne, pokroić na ósemki lub zetrzeć na jarzynowej tarce.Włożyć do garnka, wlać sok z cytryny i pomarańczy i przyprawy. Podlać 1/2 zkl wody i gotować do odpoarowania wody.Przykryć, rozgootować jabłka i prażyć do zgęstnienia.Przełożyć do słoików.Wystudzić odwrócone do góry dnem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:50
Fajna zaprawa.
ilka_86 14.11.2011 18:33
smaczne
evita0007 08.05.2011 13:07
i nawet do chlebka :)
Henryka2 07.05.2011 14:53
I do szarlotki!
SmacznaPyza 07.05.2011 14:01
jak jabłka słodkie to nawet można dać mnie cukru - lubię mieć takie w zapasie...do naleśników na przykład

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak