Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kaszą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 2 szklanki
cilęcina 0.5 kg
cebule 2
mąka
śmietana 30% 2 szklanki
margaryna
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kaszą

kasze można przygotować wieczorem poprzedniego dnia - na litra wrzącej, osolonej wody wsypujemy kaszę i na wolnym ogniu gotujemy 9ciągle mieszając!) do czasu aż zgęstnieje, następnie przykrywamy pokrywką, okrywamy w koc i odstawiamy. cielęciny kroimy w zgrabną kostkę i w miarę możliwosci staramy sie każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące, a następnie wrzucamy do garnka z rozgrzaną łyzka margaryny i podpiekamy z każdej stronie - zalewamy 3 szklankami wody i dodajemy sól, pieprz, liscie laurowe i ziele. Kiedy mięso robi się miekkie dodajemy cebule pokrojone w piórka, a następnie śmietanę zmieszaną z 3-4 łyżkami mąki - wlewamy do gulaszu i gotujemy jeszcze 5 minut, doprawiamy jeszcze raz wedle potrzeby. kasze układamy na talerzu a następnie polewamy gorącym gulaszem cielęcym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 24.06.2012 21:33
smakowite =)
pacpaw 12.07.2011 23:16
z cielęciną jeszcze nie jadłem, bardzo rzadko gości na moim stole
Magdalena/26Mooi 25.05.2011 10:53
pewnie dobre
Iwusia 07.05.2011 21:25
smaczny przepisik
Małgorzata113 07.05.2011 09:47
świetny przepis
Krystyna32 07.05.2011 08:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak