Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka nadziewana mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
cebula 2 szt
czosnek 2 szt
marchew 150 g
gorszek zielony z puszki 150 g
Kukurydza z Puszki 150 g
jaja 2 szt
bagietka 1 szt
sól do smaku
papryka mielona do smaku
musztarta ostra do smaku
natka pietruszki do smaku
oliwa do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka nadziewana mięsem mielonym

Cebulę i czosnek posiekać w małą kostkę i zeszklić na tłuszczu, a następnie dodać mięso mielone i podsmażać lekko przez kilka min. Doprawić mieloną papryką. Marchew pokroić w małą kostkę. Groszek i kukurydze odsączyć z zalewy. Pietruszkę posiekać. Jarzyny dodać do mięsa i przyprawić solą i pieprzem. Po zdjęciu z ognia i lekkim ostudzeniu dodać jajko, bułkę tartą, musztardę i tabasco w celu zaostrzenia smaku. Bagietkę naciąć na wierzchu i wydrążyć. Napełnić bagietkę nadzieniem, przykryć odciętym wierzchem lub posypać tartym żółtym serem. Zapiekać owiniętą w folię w temp. ok 200 stopni przez ok 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 07.01.2014 17:27
Pyszna bagietka
barbara11561 03.12.2013 10:58
podoba mi się pomysł:)
Zosia1 20.04.2013 00:13
smaczne danie
Krystyna32 20.03.2013 17:07
fajny pomysł
Katarzyna59 07.11.2012 09:46
bardzo smaczna
magdziorka6 11.02.2012 15:18
genialny przysmak,jadłam podobną bagietkę z pieczarkami:-)
smakoszek 25.09.2011 10:42
super smaczne
Justa32 16.08.2011 21:07
smaczne
Zoso 05.07.2011 22:10
super na kolację
Małgorzata113 07.05.2011 09:44
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak