Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serki homogenizowane(waniliowe) 2
żółtko jajek 3
cukier puder 1 łyżka
pokrojona skórka pomarańczy 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha

Żółtka utrzeć w makutrze z cukrem pudrem, połączyć z serkami, dodać rodzynki i skórkę pomarańczy. Żelatynę rozpuścić w 1 łyżce zimnej wody i wstawić kubek do wrzątku na kilka minut. Gdy żelatyna się rozpuści, dodajemy do niej 2 łyżki masy i mieszamy. Żelatynę z wymieszaną masą wlewamy do pozostałej masy i mieszamy. Całość dajemy do salaterki i odstawiamy na dwie godziny do lodówki. Można przybrać wiśniami lub innymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tahitha 14.12.2011 21:14
Pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak