Pascha

Pascha

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serki homogenizowane(waniliowe)

    2
  • żółtka

    3
  • cukier puder

    1 łyżka
  • pokrojona skórka pomarańczy

    1 łyżka
  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć w makutrze z cukrem pudrem, połączyć z serkami, dodać rodzynki i skórkę pomarańczy. Żelatynę rozpuścić w 1 łyżce zimnej wody i wstawić kubek do wrzątku na kilka minut. Gdy żelatyna się rozpuści, dodajemy do niej 2 łyżki masy i mieszamy. Żelatynę z wymieszaną masą wlewamy do pozostałej masy i mieszamy. Całość dajemy do salaterki i odstawiamy na dwie godziny do lodówki. Można przybrać wiśniami lub innymi owocami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Tahitha

14.12.2011 21:14
Pychotka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat