Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż w sosie słodko-pikantnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
ananas w puszce 3 plastry
pędy bambusa 4 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sos chili 2 łyżka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
miód lipowy
ryż 200 g
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż w sosie słodko-pikantnym

Pokrojone w kostkę piersi smażymy na złoty kolor następnie dodajemy posiekaną cebulę, paski papryki i koncentrat pomidorowy oraz sos chili. Po chwili dodajemy również pędy bambusa i kawałki ananasa doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną miodu. Mieszamy z ugotowanym ryżem i gotowe. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 21.09.2011 09:39
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak