Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki toskańskie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka paryska 1 bułka
wątróbki z kurczaka 15 dag
oliwki czarne 20 sztuk
masło 1 łyżka
parmezan starty 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
kapary 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki toskańskie

na patelni rozgrzać olej wrzucić wątróbki i smażyć na około 5 minut odstawić do wystudzenia a następnie pokroić na mniejsze kawałki dodać masło zmiksować oliwki i kapary posiekać dodać do wątróbki całość mieszać na koniec doprawić dolą i pieprzem bułkę pokroić w ukośne plasterki każdą kromkę posmarować z jednej strony cieniutko oliwą a z drugiej strony pastą z wątróbki posypać startym serem parmezanem rozgrzać piekarnik do tem 180 stopni zie piec 5 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 06.05.2011 18:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak