Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2
papryka żółta 2
papryka zielona 2
cienka kiełbasa 30 dag
boczek wędzony 15 dag
cebula biała 1
cebula czerwona 1
bulion 1/2 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z papryki

Paprykę oczyszczamy, kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w talarki a kiełbasę w kostkę. Wszystko to podsmażamy na oleju na patelni przez około 5 minut. Dorzucamy kilka listków i ziarenek ziela angielskiego. Następnie dodajemy odcedzoną fasolę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko podlewamy bulionem.Dusimy pod przykryciem przez około 15 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką do smaku.

Smacznego:-))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 03.01.2012 00:18
ciekawy przepis musze sprobowac:)
smakoszek 28.09.2011 09:51
pyszne jedzonko
Izabela28 13.09.2011 21:51
zapowiada się smakowicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak