Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser owocowy z kremem kokosowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki 400 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
cukier puder 2 łyżki
śmietana kremowa 30% lub 36% 250 ml
wiórki kokosowe 4 łyżki
biszkopty podłużne 4 szt.
galaretka 1 ametysowa szt.
borówki 25 dag
jeżyny 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Deser owocowy z kremem kokosowym

Pianka: galaretkę rozpuścić w 250 ml wrzącej wody, dodać 1 łyżkę żelatyny, 1 łyżkę cukru pudru, wymieszać, ostudzić, 3/4 galaretki dodać do jogurtu greckiego i dokładnie wymieszać.
Do 3 wysokich szklanek wsypać 2/3 owoców (nie rozmrażać) zalać pianką, a następnie pozostałą galaretką, zostawić do stężenia.
Krem: ubić na sztywno śmietanę 30% z 1 łyżką cukru pudru, zmiksować wiórki z biszkoptami, dodać do ubitej śmietany i dokładnie wymieszać, krem przełożyć do woreczka foliowego, odciąć róg i wycisnąć na galaretkę ruchem kulistym, ozdobić pozostałymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.11.2011 19:49
smaczny deser
treonina 24.09.2011 19:43
bardzo apetyczne!
bietka 21.07.2011 06:18
wygląda pszepysznie
Teresa19 11.06.2011 17:04
proszę jeden,wyglądają ślicznie
bejciu24 09.05.2011 22:21
smaczny deser
Nina7 07.05.2011 11:03
pysznie wygląda:)
Jolanta_P-S 06.05.2011 19:50
a galaretka ma piękny kolor, na zdjęciach nie widać efektu
MAŁGORZATA108 06.05.2011 18:44
Kusi podniebienie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak