Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane ogórki z farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
ryż 1 torebka
marchewka 3
bulion 1 szklanka
ogórek 4
koncentrat pomidorowy 4 łyżka
cebula biała 1
cebula czerwona 1
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane ogórki z farszem

Mięso wyrabiamy z koncentratem. Odstawiamy na jakieś 15 minut aby się \"przegryzło\".
Na patelni rozgrzewamy olej i wsypujemy ryż. Smażymy około 5 minut aż ryż stanie się szklisty ciągle mieszając.
Cebulę kroimy drobno i dorzucamy do ryżu. Dodajemy również mięso.Ciągle mieszając smażymy ok 3-4 minut po czym na patelnię wlewamy bulion. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę marchewkę. Po ponownym zagotowaniu zmniejszamy ogień. Na wolnym ogniu gotujemy ok 20 minut mieszając co jakiś czas aby nie dopuścić do przypalenia. Zdejmujemy z ognia gdy ryż będzie miękki.
Ogórki obieramy, wydrążamy delikatnie miąższ. Solimy. Na ogórki wykładamy masę z mięsem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy ok 15 minut w piekarniku.

Smacznego;-))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak