Zupa grochowa na kościach wędzonych

Zupa grochowa na kościach wędzonych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • kości wędzone

  • kostka drobiowa

    2
  • pieprz kolorowy

  • marchewka

  • włoszczyzna

  • przyprawa un. Kucharek

  • kucharek SMAK LATA

  • groch

    2 szkl łuskany
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw wstawiamy w garnku kości , gdy sie zagotuje woda wrzucamy warzywa z włoszczyzny i 2 kostki , ziemniaki kroimy w kostkę , marchewkę ścieramy jedną na tartce i dodajemy do gotującego się wywaru , gdy warzywa już będą miękkie to najpierw sypiemy opłukany groch i ziemniaki, doprawiamy wszystkim , tylko na końcu dopiero sypiemy sól , pieprzymy pieprzem kolorowym świeżo zmielonym . Na koniec możemy posypać majerankiem .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakuj

26.07.2011 12:36
smakowite

alaaa

11.05.2011 21:42
uwielbiam

Gabriela7

07.05.2011 09:19
muszę zrobić

iwa643

07.05.2011 09:14
lubie to

matii6

06.05.2011 20:19
dawno nie robiłam,,,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat