Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja Florentyńskie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 30 dag
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
bulion 3/4 szklanki
serek topiony 10 dag
śmietana kwaśna 1 szklanka
ser żółty 20 dag
jajko 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja Florentyńskie

Szpinak włożyć do posolonego wrzątku na 2 min.Pojemniczki porcelanowe (4 sztuki) wysmarować masłem i wyłożyć szpinakiem.Przygotować sos:stopić masło,oprószyć mąką. Mieszając dodawać po 1 łyżce śmietany,dolewać bulion i serek topiony.Całość podgrzewać,aż powstanie gęsty sos. Wlać go do pojemniczków i wbić po 2 jajka.Białka posypac startym serem,Wstawić do gorącego piekarnika na około 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 12.02.2014 19:03
brzmi fajnie
Betka 09.06.2012 16:23
mniam mniam;)
Karmel 18.01.2012 16:45
fajniusie
Wacław 25.10.2011 21:28
fajny przepis !
rafalanka 20.09.2011 19:44
bardzo dobre
Natalia40 06.08.2011 16:16
super
smakoszek 05.08.2011 20:29
bardzo pyszne
Justyna Jussstiii 18.07.2011 15:05
super
ronald88 08.07.2011 10:10
super
Ewelina38 16.06.2011 14:44
ależ nabrałam smaka na takie jedzonko
Tika4444 30.05.2011 12:00
super przepis
Kuchareczekjeden 06.05.2011 20:50
pomysłowe
Robert10 06.05.2011 20:45
ciekawe
Dorota59 06.05.2011 20:37
fajowa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak