Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka
por
pieczarki 1/2 kg
masło 2 łyżki
wywar mięsny 1 litr
śmietana 1/8 litra
żółtko jajek 2 sztuki
sól
madera 3 łyżki
siekane ziołą 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z papryką

Paprykę kroimy na pół,usuwamy gniazda nasienne,myjemy i kroimy w cienkie paski.Oczyszczony por kroimy w krążki,przekładamy na sito i opłukujemy.Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki..Paprykę,por i pieczarki dusimy na maśle,dodajemy wywar i gotujemy 10 minut.Żółtka mieszamy ze śmietaną,dodajemy do zestawionej z ognia zupy i już nie gotujemy.Zupę przyprawiamy solą i pieprzem.Doprawiamy do smaku winem.Przed podaniem dodajemy do zupy posiekane zioła(np.pietruszkę,koperek,estragon,lubczyk,szczypiorek)Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 13.12.2013 09:25
na pewno smaczna
Ada-Gaba 27.02.2012 21:58
bardzo dobra
Krystyna32 03.02.2012 00:06
pycha
Wacław 12.11.2011 17:37
lubie pieczarkowa ale z papryką jeszcze nie jadłem ,na pewno zupa jest pyszna !
Ania67 17.05.2011 23:12
Dla mnie to inspiracja- dzięki:)
Justyna Jussstiii 16.05.2011 15:38
mniam
misia53 09.05.2011 23:38
z papryką ....to nowość!
joanna77 07.05.2011 13:40
no,ja tez nie jadłam
Robert10 07.05.2011 11:04
z papryką nie jadłem
halina17 06.05.2011 14:45
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak