Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z cukinii

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 30-40 dag
boczek wędzony 25 dag
cebula 2 szt
ser wędzony 10 dag
czosnek 2 ząbki
pietruszka zielona 1 pęczek
oliwa 5-6 łyżek
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
cukinia 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z cukinii

Cukinie myjemy, a następnie kroimy wzdłuż na połówki- wydrążamy część miąższu w taki sposób by powstały podłużne miseczki.
Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażąmy razem z posiekaną cebulą, miąższem cukinii i przeciśniętym przez praskę czosnkiem na odrobinie oliwy.
Pieczarki kroimy na ćwiartki i podsmażamy na oliwie na złoty kolor w osobnym rondelku- doprawiamy Kucharkiem.
Mieszamy wszystkie składniki- dodajemy posiekaną natkę- doprawiamy do smaku pieprzem.
Nakładamy farsz do miseczek z cukinii- posypujemy startym serem i lekko skrapiamy oliwą.
Zapiekamy 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elaa 29.06.2012 08:31
pyszna
Iwona45 14.11.2011 09:48
fajna zapiekanka
Kuchareczekjeden 19.09.2011 10:05
pychotka
Natalia40 17.09.2011 17:12
super kolorowa
kanu83 14.09.2011 09:14
wow
ankaryba 19.07.2011 13:29
na pewno wypróbuję;)
kamilagorczyca 14.07.2011 14:03
już wiem do czego użyję cukinię
Gosia32
Gosia32 29.06.2011 09:46
musi być pyszna;]
Marzena34 01.06.2011 20:25
extra
Krystyna32 08.05.2011 09:06
super
Misiabe 06.05.2011 15:38
Niedługo sezon cukiniowy więc na pewno spróbuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak