Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatna polędwica wołowa w cieście

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 60 dkg
jajko 3 sztuki
mąka 1 szklanka
mleko 1/4 szklanki
śmietana 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
olej 1 szklanka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatna polędwica wołowa w cieście

Mięso myjemy pod bieżącą wodą,osuszamy i dzielimy na 4 porcje.Każdą lekko rozbijamy tłuczkiem.Czosnek obieramy i rozcieramy z solą,pieprzem i majerankiem.Do rondelka wlewamy mleko,śmietanę,dodajemy żółtka,dokładnie wszystko roztrzepujemy.Ubijamy i stopniowo dodajemy mąkę i roztarty z przyprawami czosnek.Ubijamy pianę z białek i dodajemy do rondla,delikatnie łączymy.Na głębokiej patelni mocno rozgrzewamy olej.Każdy płat mięsa zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na rumiano.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 13.12.2013 09:26
rewelacja!!!!
Wacław 03.02.2012 22:22
pyszne miesko !
rutynka 17.01.2012 09:32
przepyszne mięsko!
Grazyna0211 06.09.2011 12:14
pyszne danie
Ania67 24.08.2011 08:43
extra danie
AgaS10 15.06.2011 21:10
smaczne mięsko:)
Motorek 18.05.2011 12:33
smaczna
Justyna Jussstiii 16.05.2011 15:37
super
misia53 09.05.2011 23:39
świetny przepis .....szkoda tylko ,że polędwica wołowa jest taka droga....
joanna77 07.05.2011 13:40
pewnie pyszna
Robert10 07.05.2011 11:05
pyszne takie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak