Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z groszkiem i bekonem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 75 dkg
cebula 2 sztuki
groszek mrożony 60 dkg
bekon 15 dkg
masło 2 łyżki
natka pietruszki
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z groszkiem i bekonem

Obrane ziemniaki zanurzamy w wodzie i kroimy w plasterki.Zawijamy w lnianą ściereczkę.Obraną cebulę kroimy w drobną kosteczkę.groszek przepłukujemy ciepłą wodą aby się rozmroził.Osączamy.Plasterki bekonu wysmażamy na patelni i wyjmujemy.Do wytopionego tłuszczu dodajemy masło,chwilę podgrzewamy i wkładamy plasterki ziemniaków.Smażymy pod przykryciem do zrumienienia spodniej części i obracamy.Dodajemy groszek,cebulę,bekon i przyprawy.Dalej smażymy pod przykryciem.Pod koniec zdejmujemy pokrywkę.Potrawa jest gotowa gdy groszek zacznie się lekko kruszyć i marszczyć, a cebula będzie miała jasnozłoty kolor.Podajemy np. z sadzonym jajkiem.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 13.12.2013 09:26
rewelacyjne!!!!
irenka 01.03.2012 20:57
super
Mariusz10 13.01.2012 16:29
pycha
Wacław 15.12.2011 09:55
b.dobre !
Ania67 09.11.2011 20:41
Dal mnie bomba
Ania67 09.11.2011 20:41
Dal mnie bomba
mic 07.10.2011 16:05
super
joanna77 08.07.2011 10:46
smaczne
AgaS10 04.06.2011 21:44
fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak