Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pijane żeberka

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka kg
por (biała część) 1/2 kg
piwo 2 małe butelki
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 15

Przepis i sposób przygotowania na: Pijane żeberka

Żeberka myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki i podsmażamy na smalcu. Pora kroimy w krążki. Do garnka wrzucamy usmażone żeberka, pora i zalewamy piwem. Doprawiamy pieprzem (kulkami) oraz solą i pieprzem świeżo mielonym. Dla smaku możemy dodać 2-3 łyżki tłuszczyku ze smażenia. Przykrywamy garnek i dusimy na małym ogniu ok. 2 godzin (tak,aby mięso było miękkie).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 01.02.2012 14:26
super
jolita 14.05.2011 11:57
fajne
Katarzyna/kate1980 13.05.2011 14:55
na pewno wypróbuję ten przepis
Gosia40 07.05.2011 11:33
ciekawy przepis:)
Misiabe 06.05.2011 15:39
Najlepsze żeberka jakie jadłam :)
halina17 06.05.2011 14:46
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak