Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt kukurydziany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier 1/3 szkl
mąka kukurydziana 3/4 szkl
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt kukurydziany

Jajka wbić do miski, dosypać cukier, umieścić na garnku z gotującą się woda, ubić trzepaczką aż będzie gęsta i biała masa. Zdjąć z ognia i wystudzić. Stopniowo wymieszać z mąką z sodą. Wlać masę do formy wysmarowanej masłem. Piec w piekarniku aż odejdą boki od blaszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 23.05.2011 19:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak