Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka kokosanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt.
cukier 1 szkl.
wiórki kokosowe 25 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka kokosanka

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywna pianę, następnie dalej ubijać, dodając po łyżeczce cukier i wiórki. Przełożyć do płaskiej formy do zapiekania wyłożonej folią aluminiową. Piec w nagrzanym ciepłym piekarniku (180 stopni) do lekkiego zarumienienia (podczas pieczenia nie wolno otwierać piekarnika, gdyż ciasto łatwo opada). Pianę można także przygotować z całych jajek (cztery sztuki). W tym celu należy oddzielnie ubić pianę z białek i oddzielnie utrzeć żółtka z cukrem i wiórkami. Wszystko należy na koniec delikatnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 24.03.2013 13:11
smaczny przepis
byMJ 10.08.2011 21:17
smaczne i slodkości
stokrotka 29.07.2011 13:27
fajne
Krystyna32 10.05.2011 09:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak