Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kruche na tarty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 200 g
masło 100 g
jajko 1 sztk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche na tarty

Rozetrzeć mąkę z masłem. Dodać roztrzepane jajko i zagnieść ciasto. Wstawić na co najmniej 1 godz. do lodówki. Po schłodzeniu rozwałkować na 2-3 mm grubości, przełożyć do formy, przykryć papierem do pieczenia i wysypać na wierzch suchą fasolę. Piec ok.20min w temp 180 stopni. Ciasto nadaje się zarówno na słodkie jak i na słone tarty. Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 24.02.2012 00:10
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak