Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto pomarańczowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 100 g
jajko 2 sztk
cukier puder 100 g
mąka pszenna 125 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
skórka z pomarańczy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pomarańczowe

Masło stopić w garnku. Jajka ubić z cukrem i skórką otarta z pomarańczy(trzeba uważać żeby nie zetrzeć białka ze skórką, bo jest gorzkie). Do ubitej maki stopniowo dodawać schłodzone stopione masło, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Piec ok.30 min w temp.180stopni. Udekorować cukrem pudrem lub lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 06.12.2011 12:14
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak