Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaczki z sałatką pekińską

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
kapusta pekińska 0,5 sztuki
sos do sałatek 1 sztuka
sok z cytryny 0,5 sztuki
kostka rosołowa Kucharek 1 sztuka
Koperek suszony Prymat trochę
bazylia trochę
sól trochę
Pieprz czarny mielony Prymat trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaczki z sałatką pekińską

Ziemniaki obieramy , myjemy i kroimy w kostkę następnie kładziemy na blaszkę i oprószamy przyprawami:
koperkiem,bazylią,solą,pieprzem a na koniec rozkruszamy kostkę do ziemniaków kucharek i także posypujemy nią ziemniaczki.
Ziemniaczki wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 150sto na około 30min.
W tym czasie zajmujemy się surówką z kapusty pekińskiej, kapustę płuczemy i siekamy do miski a następnie przyrządzamy do niej sos zgodnie z opisem z tyłu na opakowaniu + sok z cytryny i zalewamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 09.07.2012 08:52
smaczne
Henryka2 07.05.2011 16:23
Te same ziemniaczki na drugim etacie?!
halinka1011 06.05.2011 11:18
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak