Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety wołowe z fasolą zapiekane w pieczarkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 50 dag
bułka czerstwa
mleko 100 ml
jajko 2
pieczarki 10 sztuk
ser ementaler 10 dag
fasola czerwona z puszki 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety wołowe z fasolą zapiekane w pieczarkach

Pieczarki oczyścić odciąc trzonki.bułke namoczyć w mleku,odsączyć,mięso,jajka,bułkę,pół puszki fasoli odcedzonej i rozgniecionej widelcem,pól lyżeczki estragonu wyrobić na jednolitą masę,doprawić solą i pieprzem.Z masy uformować małe pulpeciki i umieścić je na odwróconych kapeluszach pieczarek,przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego odrobiną oliwy,zapiekać 30 minut w temp.180 stopni.Pod koniec na każdym pulpecie położyć kawałek sera,zapiekać aż ser sie stopi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 18.05.2012 07:05
super
fictor123 14.05.2012 09:55
fajne danie
krokodyl 04.05.2012 17:47
coś dla mojego samca alfa :)
Margo1 28.11.2011 09:54
pysznosci
joanna77 08.09.2011 12:24
mniam,mniam
Tika4444 05.08.2011 11:52
musi być smaczne
berys18 01.07.2011 11:40
pyszności
mala2021 05.06.2011 08:21
fajne
Robert10 31.05.2011 21:52
pomysłowe
Krystyna32 14.05.2011 14:48
pycha
halinka1011 06.05.2011 11:16
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak