Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka duszona w winie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1 kg
por 3 szt
wino białe wytrawne 100 ml
mąka 1 łyżka
sok z cytryny 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka duszona w winie

Z pora zdejmujemy wierzchnią warstwę odcinamy zielone liście i kroimy na plasterki.Wątróbki myjemy i niezbyt drobno siekamy.Rozgrzewamy olej przesmażamy plasterki pora i dodajemy wątróbkę,podlewamy wodą i doprawiamy solą pieprzem i papryką dusimy pod przykryciem 20 min,następnie posypujemy mąką lekko zasmażamy i skrapiamy sokiem z cytryny i podlewamy winem.Dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak