Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywne racuchy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bukiet warzyw mrożonych 1 op.
cebula 1 szt.
jajko 2 szt.
mąka pszenna 4 łyżki
sok z cytryny 1/2 szt.
oliwa 4 łyżki
śmietana gęsta 1 szkl.
przyprawa warzywna 1 łyzka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywne racuchy

Warzywa ugotowac w wodzie z dodatkiem przyprawy, jarzyny powinny pozostać jędrne. Odcedzić i drobno posiekać. Cebulę zetrzeć na tarce z duzymi otworami lub drobno posiekać. Jajka ubić z mąką i szczyptą soli, aby powstało jednolite dość gęste ciasto. Dodać posiekane warzywa, cebulę i sok z cytryny, wyrobić na jednolitą masę, ewentualnie doprawić do smaku. Rozgrzać tłuszcz i nabrać łyżką niewielkie porcje masy jarzynowej, smażyć z obu stron na złoty kolor.Przełożyć do natłuszczonej formy do zapiekania, zalać śmietaną i wstawić na 10-15 min. do nagrzanego piekarnika (180-200 stopni)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.06.2013 07:30
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak