Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycelki po włosku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone wieprzowe 50 dkg
bułka czerstwa 2 szt
jajko 1 szt
ziarna sezamu 3 łyżki
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
natka pietruszki 3 łyżki
ser żółty 4 (tarty, ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: sznycelki po włosku

Bułki moczymy w mleku i odciskamy.Mięso mielone bułke tarty ser, jajko ziarna sezamu i natkę pietruszki wyrabiamy na jednolitą masę,doprawiamy do smaku i formujemy sznycelki i smażymy na tłuszczu z obu stron na złoty kolor.Podajemy z sosem jako dodatek do spaghetti.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 01.04.2012 12:16
super przepis
Chojłówna 18.09.2011 10:16
o czymś takim Antonio mi jeszcze nie mówił:) a wydaję się fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak