Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gotowane bakłażany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny
sól
pieprz
cukier
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: gotowane bakłażany

Bakłażany myjemy obieramy i kroimy w plastry zalewamy osoloną wodą z dodatkiem cukru,gotujemy do miękkości.Bułkę tarta zarumieniamy na suchej patelni,masło stapiamy.Ugotowane bakłażany odcedzamy układamy na półmisku posypujemy pieprzem skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy zarumienioną bułką i polewamy stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak