Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz do smaku
mąka pszenna 50 dag
jaja 2 szt
mleko 1 szkl
drożdże 2 dag
cukier 1/4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z pieczarkami

Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli, jaja, roztopione masło i drożdze zarobione z cukrem i trochę mleka. Wyrobić ciasto i odstawić na pól godziny. Pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w półplasterki, przesmażyć przyprawić solą i pieprzem. Z ciasta odrywac kawałeczki i nadziewać farszem , formować bułeczki. Odstawić jeszcze na ok 20 min, piec w 190 stopniach aż nabiora brązowego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 07.01.2012 14:41
rewelacyjne te bułeczki
maciek7 04.01.2012 19:07
pycha
Norgiusz 25.11.2011 08:37
mniam
SylwiaMagdaSabin 20.11.2011 12:33
skusze sie na ten przepis
teresa18 18.11.2011 19:39
bułeczki na piątkę z plusem
Izabela/bella81 14.10.2011 08:59
fajne
smakowita 20.09.2011 23:53
fajny przepis na smaczne nadziewane grzybkami bułeczki i to domowej roboty
Ewelina38 15.05.2011 23:24
no proszę jaki świetny przepis - koniecznie do wypróbowania !!!
aguus 06.05.2011 16:51
koniecznie muszę wypróbować:)
Basia14 05.05.2011 21:37
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak