Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaska w szlafroku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
parówki 5
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaska w szlafroku

Rozmrożone ciasto francuskie lekko rozwałkować. Z ciasta wyciąć kwadraty i w każdy zawijać parówkę tak, by końcówki wystawały. Żółtkiem posmarować wierzch i ułożyć na papierze do pieczenia. W 200 stopniach piec ok. 15min.
***
Wersja szybka i uproszczona:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 14.09.2012 22:38
prosto z kąpieli? :o)
FAFIK 22.05.2011 22:00
Dobre!
polly66 05.05.2011 21:15
sos lub ketchup jako dodatek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak