Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w occie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
jaja 2 szt
cebula 3 szt
marchew 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
woda 1 l
ocet 10 % 2 szkl
miód 2 łyżki
sól 2 łyżki
cukier 1 łyżki
cynamon 1 łyżka
pieprz 1 łyżka
oregano 1 łyżka
bazylia 1 łyżka
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w occie

Rybę pokroić na kawałki, obtoczyć w jajku i bułce tartej, a następnie obsmażyć na oleju.Marchewkę i cebulę pokroić w plasterki. Z reszty składników przygotować zalewę, dodać marchewkę i gotować przez 15 min, pod koniec dodać cebulę. Rybę włożyć do słoików i zalać gorącą zalewą, zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 28.12.2012 11:54
takiej zalewy z cynamonem jeszcze nie próbowałam
Robert10 05.01.2012 05:25
świetna rybka
smakowita 20.09.2011 23:50
smaczna rybka
Renataj 06.08.2011 20:28
Ciekawe zestawienie składników w zalewie. Rybka pewnie jest bardzo dobra.
katarzynka455 13.07.2011 14:50
pewnie smaczna
Ewelina38 10.06.2011 09:32
super
kate.500 08.05.2011 01:18
fajny przepis...
pawel6 06.05.2011 16:53
smacznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak