Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
migdały 75 g
mleko 500 ml
sól do smaku
masło do smaku
cynamon Prymat do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z migdałami

Mleko posolić i zagotować. Wsypać ryż i gotować ok 30 min na małym ogniu, ostudzić. Odrobinkę masła stopić i dodać mielone migdały z cynamonem i cukrem. Wszystko - tzn ryż i masę migdałową wymieszać razem i przyprawić konfiturą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.12.2013 10:23
z migdałami nie robiłam a na pewno smaczny
Krystyna32 17.06.2013 16:36
fajny pomysł
berys18 11.06.2012 12:28
fajny pomysł
anula250 28.02.2012 09:37
Pyszności :)
usmiech 03.02.2012 23:40
ciekawe
Ewelina38 16.01.2012 14:47
oj, ale bym takiego teraz zjadła .....
calliope 16.01.2012 10:24
mniam mniam :)
joanna77 17.11.2011 19:12
lubimy
Robert10 17.11.2011 17:32
świetne
aacaac 11.09.2011 12:00
syper
Tika4444 14.05.2011 21:07
fajny pomysł
Tika4444 14.05.2011 21:07
fajny pomysł
Rybciia 11.05.2011 09:38
apetyczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak