Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki świeże 250 g
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet truskawkowy

Ok 125 g cukru rozpuścić w ok 150 ml wody. Zmiksować truskawki i dobrze wymieszać z wodą z cukrem i sokiem cytrynowym (ok 2 łyżek soku cytrynowego). Odstawić do zamrażarki na min 3 godz. Można zamrażać od razu w ozdobnych pucharkach lub po zamrożeniu za pomocą łyżki do lodów kulki lodowe. Przed podaniem oblać lody np. syropem czekoladowym do deserów. Ilość cukru zależy od upodobań, czy lubimy słodkie, czy mniej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 23.02.2014 11:42
palce lizać:)nic więcej nie trzeba dodawać:)
Katarzyna59 26.05.2013 15:59
świetny pomysł
Katarzyna56 02.05.2012 10:39
Mniam
Iwona30 09.03.2012 08:36
pyszne
Ada-Gaba 02.03.2012 13:38
mniammmmm
calliope 27.12.2011 11:12
rewelacyjny ten sorbet :)
daria899 04.11.2011 15:42
pyszny
Justyna Jussstiii 02.10.2011 12:31
ciekawe
Ewelina47 14.05.2011 12:37
pycha
Dorota76 05.05.2011 20:21
brzmi cudnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak