Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grzybowa solanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 45 dag
kapusta ½ główki
smalec 2 łyżki
cebula 1 szt.
ogórek kiszony 2 szt.
przecier pomidorowy 2 łyżki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa solanka

Kapustę oczyścić, poszatkować, przełożyć do garnka, dodać trochę wody, smalcu, dusić bez przykrycia chwilę. Następnie przykryć i gotować do miękkości, dodać przecier pomidorowy, pokrojone ogórki, cukier, sól, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie, dolać wody trochę, zagotować. Grzyby i cebulę oczyścić, pokroić podsmażyć razem na patelni dodać do kapusty, dodać jeszcze trochę wody, chwilę gotować, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak