Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

borówki w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kapelusze borowików 15 szt.
sól
pieprz
olej
Ciasto:
mleko ¼ litra
mąka 4 łyżki
jajko 1 szt.
sól

Przepis i sposób przygotowania na: borówki w cieście

Grzyby oczyścić, obrać oprószyć pieprzem i solą. Z mleka mąki i jaka oraz soli przyrządzić ciasto. Maczać każdy kapelusik w cieście, smażyć do zrumienienia na tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 21.04.2012 13:56
ja też myślałam, żee o jagody chodzi;)
Agnieszka/picola 11.06.2011 22:19
ja też myślałam, że chodzi o grzyby
Anna146 13.05.2011 12:41
myślałam, że chodzi o jagody-borówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak