Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 2 sztuki
włoszczyzna 1 porcja
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól do smaku
pieprz
cukier do smaku
natka pietruszki 1 gałązka
makaron 25 dkg
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z bazylią

Do garnka wlewamy ok 2 litry wody i stawiamy na gaz. Porcje rosołowe umyć, warzywa obrać i włożyć do garnka. Gotujemy z dodatkiem soli aż warzywa i mięso zmiękną, potem wyjąć łyżką cedzakową na talerz, dodać do rosołu koncentrat,bazylię i gotujemy na wolnym ogniu około pół godziny. Zupa powinna trochę zgęstnieć, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na talerze wlać zupę dodać makaron, udekorować ugotowaną marchewką i natką pietruszki. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 17.07.2013 22:29
Uwielbiam pomidorówkę ale z bazylią jej jeszcze nie robiłam, na bank wypróbuję
PaniMISIOWA 18.06.2012 21:50
pyszna kompozycja smaków
gacopierz23 10.04.2012 12:01
smaczna
smakowita 06.02.2012 10:43
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
alaaa 15.01.2012 13:30
pycha,
Papryczka 09.11.2011 14:15
ulubiona
kanu83 29.09.2011 19:05
bardzooo apetyczna
marianmaras 30.06.2011 14:53
to jest to co lubię
agogo2 07.06.2011 23:03
dobra
katarzynka455 01.06.2011 11:07
smaczna
Magda60 21.05.2011 22:58
moja ulubiona zupka
Emilia22 05.05.2011 19:24
zupa jak marzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak