Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pszenica z makiem i miodem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pszenica 20 dag
mak 15 dag
śmietana 1/8 l
orzechy 5 dag
rodzynki 5 dag
wanilia
cukier
miód

Przepis i sposób przygotowania na: pszenica z makiem i miodem

Pszenicę opłukać, ugotować do miękkości, odcedzić, ostudzić. Mak sparzyć wrzącą wodą, przepuścić przez maszynkę, dodać rodzynki, orzechy, cukier i miód do smaku oraz śmietankę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak