Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza krakowska z bitą śmietaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 0.5 l
konfitura 4 łyżki
rodzynki 3 dag
cukier 6 dag
rum 1 kielich

Przepis i sposób przygotowania na: kasza krakowska z bitą śmietaną

Kaszę opłukać, osączyć, wymieszać ze śmietaną i pozostawić na 30 minut. Wymieszać z cukrem, rodzynkami i rumem. Włożyć do rondla i upiec w piekarniku. Po upieczeniu wyłożyć na półmisek, ubrać konfiturami, lub bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak