Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baranina w jarzynach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 40 dkg
marchew 15 dkg
seler 10 dkg
pietruszka 5 dkg
por 5 dkg
cebula 8 dkg
tłuszcz 6 dkg
mąka 3 dkg
ziele angielskie 4 ziarna
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: baranina w jarzynach

Mięso płuczemy nacieramy roztartym czosnkiem i zarumieniamy na rozgrzanym tłuszczu,nastepnie przekładamy do rondla,dodajemy pokrojoną cebule.Podpiekamy w piekarniku skrapiając woda.W czasie pieczenia polewamy sosem.Warzywa myjemy oczyszczamy i płuczemy,korzeniowe kroimy w paseczki kapustę szatkujemy i wkładamy do rondla a na wierzch dajemy podpieczone mięso zalewamy sosem z pieczenia i dodajemy kilka łyżek wody,wkładamy liść i ziele. Dusimy pod przykryciem do miękkości.Mięso wykładamy i kroimy na porcje razem z kostkami.Jarzyny podprawiamy zasmażką przyprawiamy do smaku i gotujemy. Jarzyny układamy na półmisku a na wierzch dajemy porcje mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 28.08.2012 21:47
ojj spróbowałabym takiego jedzonka
Krystyna32 23.09.2011 12:04
super
Sylwia88 05.05.2011 17:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak